Ervaringen van clienten/ ouders

Ralph heeft al snel het vertrouwen van onze zoon gewonnen. Nick heeft geleerd om naar zichzelf te kijken en zo bewust te worden van zijn gedrag en wat voor effect dat heeft op andere mensen. Het fijne is dat het allemaal met behulp van spelletjes gaat en niet alleen het praten centraal staat. Nick heeft gellerd om te voelen wanneer hem iets te veel wordt en om dan duidelijk zijn grenzen aan te geven wat erg prettig is voor zijn omgeving, maar vooral voor hem zelf. Hij geeft aan het erg jammer te vinden dat de PMT afgelopen is omdat hij er altijd met heel veel plezier naar toe ging.

Johan en Petra, ouders Nick 10 jaar

Stijn heeft de volgende ervaring m.b.t. de PMT;

  • Je leert veel; bijvoorbeeld wat de signalen van je lichaam zijn
  • Het zijn leuke opdrachten die leerzaam zijn
  • Je verkent je grenzen; je doet dingen die je anders niet zou doen

Een aanvulling vanuit mij zou zijn, dat ik het als zeer waardevol heb ervaren dat het een training is waarin het doen en ervaren op de voorgrond staat. Niet alleen praten en denken, maar ook voelen. De praktische adviezen voor thuis zijn daarin een aanvulling. Jouw kracht zit hem daarbij in een goede en prettige afstemming met de betrokkenen. Dank je wel voor de afgelopen periode,

Fleur(moeder) en Stijn (10 jaar)

Door de trainingen van Ralph zijn onze zoons beter in staat om hun ' binnenwereld' (wat kan/voel/wil ik) te uiten naar de wereld om hen heen. In uitdagende situaties oefent hij met hen om na te denken over hun eigen drijfveren en spiegelt hij reacties van de ander. Hierdoor hebben ze meer begrip over zichzelf en voor de ander. De trainingen zijn geschikt voor kinderen met zwaardere problematiek, maar ook voor hen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. Voor ouders is het prettig dat Ralph goed luistert en met hen meedenkt. En de kinderen? Die gaan gewoon heel graag 'spelen' bij Ralph!

Erik en Marucha Manders

Een paar jaar geleden (toen ik in groep 5 zat) heb ik PMT gehad van Ralph. Ik vond het moeilijk om mijn grenzen aan te geven in het spelen met andere kinderen. Ik voelde me niet meer veilig op school en wilde ook niet meer naar school. Ik kon ook niet meer goed leren en haalde heel veel onvoldoendes. Door de PMT heb ik geleerd om mijn grenzen aan te geven. De spelletjes met Ralph waren super leuk. Ik ga nu weer graag naar school en haal ook weer goede punten. Ik heb ook veel nieuwe vrienden gemaakt, doordat ik me veel beter voel. De PMT heeft mij echt geholpen. Soms zou ik best weer eens in de gymzaal met Ralph een spel willen doen, maar ik heb het niet meer per se nodig.

Freek, 11 jaar

Sjoerd heeft veel geleerd. Vooral het bewust worden van zijn eigen gedrag. En wat het effect daarvan kan zijn op andere mensen. Ook heeft Sjoerd geleerd eerder hulp te vragen als iets niet lukt. De kleurenkaart (voel je je groen - gaat alles goed, oranje - voel je ongemakkelijk of een beetje geiiriteerd en rood - dan ben je boos) heeft Sjoerd geholpen met het bewust worden van zijn gevoel en op tijd en bewust te handelen.

Moeder van Sjoerd, 9 jaar

De PMT bij Ralph was een zeer positieve ervaring. De PMT was voor mij fijn omdat het niet gewoon zitten en praten is. Door bijvoorbeeld vanuit een hoepel in een basketbalring te gooien, leerde ik al mijn grens aan te geven. Dit is ook een oefening waar ik nu al heel veel aan heb in het dagelijkse leven. Ook zo fijn aan Ralph is, dat hij eerst met mij besprak, wat hij later doorgaf aan mijn ouders. Voorheen is er vaak misbruik van mijn vertrouwen gemaakt, door Ralph en PMT heb ik weer vertrouwen gekregen in mensen.

Lieke, 20 jaar

Milco heeft een goede stap gemaakt in het aangeven van waar zijn grenzen liggen en hoe die voelen. Milco vond het erg fijn bij Ralph, ondanks dat hij ook zichzelf tegen kwam in de activiteiten. Het bewegen/ sporten sloot beter aan dan praten. Door de activiteiten leerde hij beter naar zichzelf te kijken.

Ouders van Milco, 14 jaar