Moeite met gevoelens uiten

Het helpt omzorgen, gevoelens en/of frustraties over je familielid met psychische problemente uiten. Het is belangrijkgevoelens niet op te kroppen anders kun je erzelf klachten van krijgen. Als je gevoelens uitspreekt, kunnen anderen ook beter op je reageren en je misschien zelfs wel tot steun zijn. Jezelf uiten kan ook een gevoel van opluchting geven, je lost het probleem/ moeilijke situatie vaak niet op, maar het kan wel weer wat meer ruimte geven voor jezelf. Niet iedereen uit zichzelf op dezelfde manier. Belangrijk is om te ontdekken wat jou het meest oplucht.

Voor de een helpt het erover te praten met iemand die je vertrouwt .Binnen de pmt zorg ik voor een goede uitlaatklep is, bijvoorbeeld als je boos of gefrustreerd bent. Vaak zie je bij kinderen dat als ze gevoelens niet goed uiten dat er allerlei negatief gedrag kan komen. Dit uit zich in boosheid/frustratie of hoofdpijn.

Binnen de Pmt leer je hier anders mee omgaan.

 Aanbod
De onderstaande trainingen, therapiën en individuele begeleiding zijn geschikt voor kinderen en jongeren die moeite hebben met gevoelens uiten. Klik op Aanbod voor meer informatie.

- Sociale weerbaarheidstraining

- Individuele therapie

- Individuele begeleiding