Vergoedingsmogelijkheden

Zorgverzekering
De psychomotorische therapie kan worden vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Helaas zijn er enkele verzekeringsmaatschappijen gestopt met het vergoeden van de Psychomotorische therapie. Mijn vakvereniging(FVB) is zich aan het hard maken voor een goede vergoeding middels psychologische zorg in plaats van alternatieve geneeswijzen. Hierdoor wordt deze therapie niet door elke verzekeringsmaatschappij vergoed.

Klik op onderstaande logo van ZorgWijzer.nl. Daar kunt u in een overzicht zien wat de vergoedingen per ziektekostenverzekeraar zijn.


Het is goed om vooraf even contact op te nemen met uw zorgverzekeringsmaatschappij. Hierbij kunt u aangeven dat deze praktijk geregistreerd staat bij de FVB.

 

Jeugdhulp vanuit uw gemeente

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Zij kunnen de zorg dichter bij de inwoners organiseren, maar ook eenvoudiger en goedkoper. De nieuwe organisatie van de jeugdhulp is vastgelegd in de Jeugdwet.

Op dit moment heb ik een contract met de gemeente Veldhoven, Son en Breugel, Nuenen, Waalre, Geldrop - Mierlo, Asten, Gemert -  Bakel, Deurne, Laarbeek en Someren. Nu ook weer bij de gemeente Heeze - Leende, Cranendonck, Valkenswaard, Eersel, Bergeijk, Bladel, Reusel - de Mierden, Oirschot, Best en Eindhoven,

Voor verder info kunt u terecht bij het CMD/CJG van uw gemeente! Zij kunnen u verder helpen met de vergoeding vanuit uw gemeente.